Следвайте Гласове в ТелеграмШолц изключи възможността за доставка на Украйна на оръжейни

...
Следвайте Гласове в ТелеграмШолц изключи възможността за доставка на Украйна на оръжейни
Коментари Харесай

Шолц: Моята отговорност е да предотвратя въвличането на Германия в тази война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Шолц изключи възможността за доставка на Украйна на оръжейни системи с огромен обхват на деяние и участие на немски военни в удари на ВСУ даже отвън Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи в сряда, че изключва опцията за доставяне на Украйна с оръжейни системи с отдалечен обхват на деяние, чието потребление изисква присъединяване на немски военнослужещи, даже в случай че те ще работят отвън Украйна.

" Изключвам доставката на оръжейни системи с отдалечен обхват на деяние, което би имало смисъл единствено в случай че вземат участие и немски военнослужещи, също и отвън Украйна. Това е граница, която аз като канцлер не желая да мина ", съобщи Шолц, говорейки пред Народното събрание.

Проф. Ротфус от " Алтернатива за Германия " пред " Гласове ": Съединени американски щати желаят да водим тяхната изгубена война в Украйна. Време е това да спре

Според него " става въпрос за присъединяване във взимане на решения къде да се целим, къде да стреляме и какво да уцелим ". " Това не би трябвало да се случва на немските военнослужещи. Моята отговорност като канцлер е да предотвратя въвличането на Германия в тази война ", добави канцлерът.

Шолц неведнъж се е противопоставял на доставката на крилати ракети с огромен обхват " Таурус " за Украйна макар натиска от страна на опозицията и даже на някои членове на ръководещата коалиция.

" Политико ": Шолц желае Украйна да се съгласи на договаряния с Русия. Записът на немските офицери излезе таман в точния момент

Русия счита, че доставките на оръжие за Украйна попречват уреждането на спора, директно въвличат страните от НАТО в него и са " игра с огъня ".

Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, би бил законна цел за Русия. Той съобщи, че Съединени американски щати и НАТО са директно въвлечени в спора, в това число освен като доставят оръжия, само че и като образоват личен състав на територията на Обединеното кралство, Германия, Италия и други страни. Кремъл съобщи, че доставките на западни оръжия в Украйна не благоприятства договарянията и има негативен резултат.

Инфо: РИА Новости

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР